Tui Na Kinesisk Massage och Akupressur

Diplomerad Tui Na
Massör

Kinesisk Massage med Akupressur för smärta

Behandling av diskbråck på Wangjing Hospital i Beijing

© Bild: Tomas von Walden

Välkommen till en utbildning i Tui Na massage och akupressur, ett manuellt behandlingskoncept, ett mångtusenårigt sätt att behandla olika medicinska symtom, obalanser i synnerhet 0lika smärttillstånd.
Tui Na används inom sjuk- och hälsovården i Kina för att behandla rörelseinskränkningar och smärta i leder och muskler.
Tui Na är ett mycket effektivt redskap att använda när man behandlar människor för dessa obalanser och denna utbildning ger dig de viktigaste grunderna i denna metod.

Utbildningen är uppdelat på 4 delar så du kan välja vad som passar dig.

© Bild: Lena Berndtsdotter

Del 1
Under 5 dagar lär dig de grundläggande manipulationerna/greppen inom Tui Na.

Del 2 – 4
Du fortsätter med steg 2 – 4, som är på 5 dagar/steg. I dessa steg får Du grundläggande kunskap i teori och filosofi som t.ex. Teorin om Qi, Teorin om YinYang, Teorin om de 5 energierna/faserna samt att göra en diagnostisk utvärdering. Du lär dig även att behandla smärta med Tui Na, smärta generellt och olika symtombehandlingar som t.ex. Tennisarmbåge, ”Frozen-shoulder”, Karpaltunnelsymtom, Hälsporre, Huvudvärk, Menstruella smärtor samt andra av de vanligaste smärtsymtom.
För att kunna gå Del 2 så behöver du ha gått Del 1 hos oss.
Mellan utbildningsveckorna praktiserar du det Du lärt dig i hemmiljö.

Klicka här för mer information

Vem kan gå denna utbildning?

© Bild: Tomas von Walden

Du behöver ingen förkunskap för att gå denna utbildning. Har du någon annan komplementärmedicinsk utbildning så är Tui Na ett utmärkt komplement. Vem som helst som vill lära sig Tui Na antingen för hemmabruk eller för professionell användning är välkommen.

Fåtal deltagare per kurstillfälle.

Det är bara 4 deltagare som blir antagna per utbildningstillfället detta för att Du som deltagare ska få ut det mesta möjliga av utbildningen. Utrymme finns för praktik, frågor och funderingar.
För din bekvämlighets skull får Du ett specialskrivet kursmaterial på svenska och möjlighet till vidareutbildning finns.

Vi har utbildat i Tui Na Kinesisk massage och Akupressur samt Taoistisk, Konfuciansk och Kinesisk livsfilosofi sedan  2001 och Du får en gedigen och kompetent grundutbildning i denna uråldriga behandlingsmetod som är en viktig del i den Kinesiska medicinen och som fortfarande har stort utrymme på de Kinesiska sjukhusen.

Utbildningstid:    Varje tillfälle är på 5 dagar (ons – sön, 10.00 – 16.30)
Dokumentation:  Efter utbildningen erhåller du ett diplom som ”Diplomerad Tui Na Massör”..
Det kursmaterial du erhåller är specialskrivet och på svenska.

Vill du ha mer information om innehåll priser och tider så beställ en folder genom att klicka här på ”Beställ information” !